Malta kava: kurį malimo būdą rinktis?

RoastersMinistry kavos malimas

Malta kava: kurį malimo būdą rinktis?

 

Jei mėgstate kavą ir norėtumėte išmanyti jos kokybę, išmokti jausti skonius, poskonius ir skirtumus, reikėtų prisiminti pagrindinius 4 žingsnius, kurie leidžia tai padaryti:

 

  • Kavos kokybė – originali kava iš patikimo tiekėjo,  atrinkta, be priemaišų su sveikomis, nesugadintomis  kavos pupelėmis.
  • Kavos rūšis – kiekviena kava turi išskirtines tik jai būdingas skonines savybes.
  • Kavos skrudinimas – parinktas jums tinkantis kavos skrudinimo tipas, kurį galite pasirinkti čia.
  • Kavos paruošimas – pagal tai kaip jūs ruošiate kavą, būtina pritaikyti ir kavos malimą, tam, kad įdomiausios natos nepradingtų jūsų kavos puodelyje.

 

Čia reikėtų prisiminti svarbiausią taisyklę: kuo ilgiau vandenyje kava mirksta, tuo grūdeliai turėtų būt stambesni ir atvirkščiai.

 

Įdomus faktas, žmonės Lietuvoje dažnai renkasi smulkiausią malimo būdą, o vėliau ją užpila paprastu karštu vandeniu ir besimėgaudami geria 10-15 min. Taigi, miltų smulkumo malta kava, skirta tik greitam karštam garui, mirkdama 15 minučių karštame vandenyje atskleidžia visai kitokias savo savybes (ir nebūtinai geriausias).

 

“Bet koks gi skirtumas, kava yra kava” sakysite?

Pasirinkus kokybišką rūšinę, šviežiai skrudintą kavą ir paruošus pagal jai pritaikytą metodą, pajusite, kad kava nėra kažkoks kartus, tamsus skystis, praplečiantis akis. Tai yra tikra skonių paletė, tokie poskoniai kaip riešutai, pienas, vaisių aromatai, pavers jūsų kavos gėrimą tikra dienos švente. Taip pat išskirtinis bruožas yra tas, kad tokia kava nepalieka, nei nemalonaus skonio, nei kvapo burnoje. Todėl įprastai išbandę mūsų kavą, klientai sako, kad į prekybos centrų pusę, daugiau nebežvilgteli.

 

Pabaigai norime atkreipti dėmesį, kad malimo būdą galite pasirinkti tiek bet kuriuose kavos skrudinimo namuose, tiek su savo aparatu.